Laat je foto’s afdrukken: zo blijf je genieten van je mooiste momenten

fotoalbum

Foto’s afdrukken: in het analoge tijdperk was dat de enige manier om je vastgelegde kunstwerken te kunnen bekijken! Wat een spanning telkens weer om het mapje met foto’s open te maken, hopend mooie foto’s maar vrezend voor de mislukten… 
Tegenwoordig kunnen we de mooiste foto’s uitzoeken voor we precies de juiste kiezen om voor jou in te lijsten! Maar waarom wil jij dat, je digitale foto’s afdrukken? Laten we daar eens naar kijken.

Fotoafdruk
Mini fotoalbum

Het analoge tijdperk: foto’s afdrukken op hoop van zegen

Er is op fotografie gebied in de afgelopen decennia natuurlijk heel erg veel veranderd. Ik heb altijd al heel veel belangstelling gehad voor fotografie en herinner mij ook nog de spanning als je bij de fotograaf je filmrolletje ging ophalen. Ik was toen nog een kind, maar fotografeerde al heel veel. En dat was ook best duur. Het filmrolletje moest je kopen en dan later het ontwikkelen en de afdrukken. Vaak moest je ook de afdrukken betalen die niet helemaal gelukt waren helaas.
Aan de andere kant, knipte je je ook niet zomaar een slag in de rondte, maar drukte je wel heel bewust op het sluiterknopje. En soms had je ook maar een fotorolletje van 12 opnames. 

Van analoog naar digitaal: wat zijn de verschillen?

Binnen de fotografie zijn er al veel veranderingen geweest! Waar we vroeger aan het vechten waren om een fotorolletje zonder overbelichting in de camera te krijgen, pakken we nu onze smartphone uit de zak en knippen voor het vaderland weg. 

Analoge fotografie

 • Zeer bewust fotograferen
  Je had maar een beperkt aantal shots tot je beschikking, wat er voor zorgde dat je heel goed keek naar wat je wilde vastleggen.
 • Voorzichtig wisselen
  want overbelichting was een crime.
 • De afdrukken ophalen bij de fotograaf
  Dit was altijd een spannend moment: zijn ze (allemaal) gelukt of niet? En hoe mooi zijn ze geworden? 
 • Passie en vakmanschap
 • Een tastbare herinnering
  Je had echt een foto in handen! Een papier met een afbeelding van iets wat jij je wilt herinneren, wat jij wilt bewaren en laten zien aan anderen. 

Digitale fotografie

 • Voor iedereen toegankelijk
  Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone met camera.
 • Veel ruimte om te oefenen en te leren
  Want alles is digitaal, dus geen dure ontwikkelkosten.
 • Bewerken
  Digitale foto’s kun je bewerken tot ze zo zijn als jij ze wilt hebben.
 • Veel foto’s is veel dataopslag
  Digitale foto’s nemen wel ruimte op je harde schijf in beslag.
 • Lastiger om te delen of te bekijken
  Want ze staan op die schijf en daarna kijk je er nauwelijks nog naar…

Waarom jij je digitale foto’s wilt laten afdrukken!

Nee dan is het nu heel anders, iedereen fotografeert en is het niet met een mooie camera, dan wel met een telefoon. De kwaliteit van de camera’s die in een mobiele telefoon zit, wordt ook steeds beter. 
Maar wat je ook vast wel herkent: je harde schijf stroomt over met al die mooie foto’s die je maakt. En je telefoon zit vol met opnames, waar je eigenlijk bijna nooit naar terugkijkt. Dit zijn 4 redenen om je foto’s uit de digitale cloud te halen en in je leven op te nemen:

 1. Tastbaar
  Heerlijk bladeren in een album, met een zacht omslag, kan heel fijn zijn. Of dagelijks genieten van iets moois aan de wand.
 2. Kan in de tas (mini album)
  Iedereen laten zien wat een fantastisch gezin je hebt
 3. Interieur persoonlijk maken door ze op te hangen/neer te zetten
  Laat je wanddecoratie afdrukken in het materiaal of kleur wat past bij jouw interieur.
 4. Als steun bij de herinnering aan een overleden dierbare zodat diegene er toch nog een beetje bij lijkt te zijn (niet aanwezig maar ook niet vergeten!).

Dus daarom wil jij je digitale foto’s laten afdrukken!

Laat je digitale foto’s niet wegkwijnen in je digitale bibliotheek, maar breng ze tot leven door ze af te drukken. Al die mooie momenten die jij vol plezier hebt vastgelegd, verdienen een plekje in jouw leven, in jouw interieur. Zoek je mooiste foto’s op en laat ze printen, zodat jij je mooiste herinneringen elke dag kunt herbeleven!
Dus maak een mooi album, lijst ze in en geef ze aan oma voor in haar tas, maar breng ze tot leven!

Benieuwd welke mogelijkheden ik voor je heb? Neem contact op. 

Wil je nog meer zien van mijn werk, kijk dan vooral eens op mijn Facebook pagina!
Facebook Jolandas Siemonsma Fotografie