FAMILIEFOTOGRAFIE

Familiefotografie: met de hele familie tegelijk op de foto…dat kan een hele uitdaging zijn!
Niet alleen ‘moet’ iedereen op hetzelfde moment beschikbaar zijn, ook de kledingstijl ‘moet’ op elkaar afgestemd worden, iedereen ‘moet’ gezellig doen en ‘moet’ ook nog eens tegelijk in de camera kijken.

Krijg jullie het bij het idee alleen al benauwd en houdt dat jullie tegen om zo’n leuke familiefotoshoot te doen?
Niet doen!Ik zet jullie met zijn allen op een leuke, spontane, stoere of speelse manier op de foto. Zonder dat het gemaakt voelt of alsof jullie aan het poseren zijn! Klinkt dat als muziek in jullie oren? Laat me je dan uitleggen hoe ik als Moment Design fotograaf te werk ga.

Familiefotografie: een spontane fotoshoot met de hele familie

Hoe gaat dat, zo’n familiefotoshoot? Ik vertel het je graag! Een sessie van familiefotografie is met (een groot deel of) de hele familie: opa’s, oma’s, kinderen, kleinkinderen. Zelfs de hond mag mee op de foto. Met zijn allen spreken we af op een locatie van jullie keuze. Jullie zijn lekker jezelf, geen opsmuk en zeker geen strakke poses!  Tijdens de fotosessie maken we kletspraatjes en grapjes, wat helpt om iedereen te laten ontspannen. Zo merken jullie al snel niet meer dat we met een familie fotoshoot bezig zijn, zo leuk is het!

 

Jolanda Siemonsma Fotografie-trouwfotografie-huwelijksfotografie-bruidsfotografie

Een veelgehoorde reactie van mijn klanten:  “Een fotoshoot met Jolanda is een geweldige en unieke ervaring!”

Om je alvast een idee te geven van de gezellige spontaniteit van een familiefotoshoot verwijs ik je naar mijn portfolio familiefotografie. Hier vind je een mooie selectie van mijn fotosessies. Als familiefotograaf ga ik gezellig met jullie mee op pad: jullie bepalen waar we naartoe gaan; ik zorg voor de stoere en speelse foto’s onderweg! Wanneer jullie mij als familiefotograaf willen inhuren dan krijgen jullie voorafgaand aan de familiefotoshoot een vragenlijst. Hiermee kan ik iedereen al een beetje leren kennen. Familiefotografie draait om jullie als familie: samen plezier maken, kletsen, grapjes maken, soms een lach en soms een traan.  Dit alles maakt jullie familiefotografie puur en uniek. Foto’s van jullie samen zoals jullie zijn, waarin ieders persoonlijkheid prachtig te zien is. Een onvergetelijke collectie familiefoto’s die jullie altijd dierbaar zal zijn!

Hebben jullie nog vragen?  Neem gerust contact op. Op de tarieven pagina vind je alle pakketten.

Gezinsfotografie

Naast familiefotografie kunnen jullie ook bij mij terecht voor een kleinere fotoshoot met het gezin: papa, mama en kinderen.
Ik maak gezinsfoto’s van jullie zoals jullie als gezin zijn en vooral zonder ongemakkelijke poses of verplichte glimlachjes. Lekker helemaal als jezelf, want dan ben je op je mooist!
Hierdoor krijg je de puurste foto’s, waarin ieder gezinslid zichzelf kan herkennen en met ontzettend veel plezier naar de foto’s zal blijven kijken!

Als je helemaal jezelf bent dan ben je op je mooist!

En helemaal jezelf ben je voor mijn camera omdat ik direct op zoek ga naar ontspanning tijdens de fotosessie. Die ontspanning creëren we door samen te kletsen, door niets te moeten en dus ook vooral niet te poseren. Jullie mogen gerust proberen mij aan het lachen te krijgen met jullie grapjes; ik daag jullie uit! Jullie zullen met veel plezier door mij gefotografeerd worden! En dat toont in alle foto’s: heerlijk puur, sprankelend en ontspannen, met een vleugje speelsheid. Echte momenten uit het leven gegrepen om voor altijd te bewaren.

Fotosessie op jullie favoriete locatie

Jullie bepalen waar we de fotosessie gaan doen. Voor jullie spontane en verrassend anders-dan-anders foto’s hebben jullie ongetwijfeld al een aantal favoriete locaties: een plek met fijne herinneringen, een prettige sfeer of gewoon omdat jullie dat een mooie plek vinden.
Dit kan in de buitenlucht zijn maar ook ergens binnen. Daar maken we jullie foto’s met het gezin die echte eyecatchers zijn!

Willen jullie wat Inspiratie voor gezinsfoto’s opdoen? In mijn portfolio familiefotografie heb ik een mooie collectie verzameld. In mijn studio kan ik ook prachtige, pure gezinsfoto’s van jullie maken. Hier kan ik fotoreportages doen met maximaal 5 tot 6 personen. Hebben jullie nog vragen? Neem dan contact op!

Portretfotografie

Portretfotografie is een fotosessie waarbij je in een pose gefotografeerd wordt. Dit varieert van een foto die bijvoorbeeld voor zakelijk gebruik moet zijn tot een fine-art foto. 

Een aantal voorbeelden van portretfotografie: 

  • Een foto voor je CV
  • Zakelijke foto’s voor bijvoorbeeld je website, social media of profielen
  • Persoonlijke foto’s voor je dierbaren
  • Prachtig portfolio gevuld met de mooiste portretten van jou, voor jezelf.

Op een portretfoto sta je dus meestal alleen. En dan is mijn Moment Design methode bijzonder prettig! Want als je in je eentje voor mijn glimmende camera staat, met al mijn focus op jou alleen gericht…dat kan best spannend voelen en je nerveus maken. Dit is heel normaal! Juist nu help ik jou te ontspannen voor de camera door gezellig met je te kletsen en grapjes te maken. Ik verzeker je: zo kom jij echt op je mooist op de foto te staan. Een portretfoto waar je trots op zult zijn! 

Vooraf bespreken we wat je wensen en voorkeuren zijn voor de portretfoto’s. Zo kan ik voor jou een prachtige en heel persoonlijke beeldbank  aan foto’s leveren, helemaal naar jouw wens.  Jouw wensen, jouw portretfoto’s! Ik ben pas tevreden wanneer jij er ook tevreden over bent. Heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Seniorenfotografie

Een heel bijzondere vorm van portretfotografie is seniorenfotografie. Hier heb ik echt een stukje van mijn hart aan verpand! En ik heb al veel fraaie seniorenfoto’s mogen maken, zoals te zien in mijn portfolio. Leeftijd en het leven tekenen ons als mens: we krijgen rimpels, grijs haar (of geen haar) en een zekere rust en wijsheid. Je levenswijsheid is zo zichtbaar. Onze ogen krijgen een andere diepte, een andere glans en stralen zoveel emotie uit. Getekend door een prachtig leven met hoge hoogtes en diepe dalen bent u nu hier, als 70-plusser, en u bent trots op uw leven. 

De wijsheid, de liefde voor het leven en de humor: alles toont in ons gezicht. Persoonlijke foto’s waar u graag mee pronkt bij de ‘jonkies’ van de familie dat u als senior ook nog best een fotoshoot kunt doen! Neem contact met me op om meer over de mogelijkheden te horen.

Foto’s blijven bestaan. Zelfs lang voorbij een geleefd leven, gekoesterd als een dierbare herinnering met een lach en een traan. Deze foto’s kunnen je ineens in lachen (of tranen) doen uitbarsten, maar altijd frissen ze je herinnering op! Nu en later…

Jolanda Siemonsma Fotografie Seniorenportret

Herinneringsfotografie

 

Fotografie aan het einde en na het einde van een leven

Naast al deze vrolijke en levenslustige foto’s die familiefotografie oplevert, ligt een deel van mijn hart ook bij uitvaart- en herinneringsfotografie: fotografie met de emoties van (naderend) verlies en afscheid. Zitten jullie in deze fase?
Dan nodig ik jullie respectvol uit om te kijken wat bij jullie past: